domingo, 16 de marzo de 2014

¿Què són les emocions?



Per a mi, abans de parlar de les emocions a classe, una emoció era un estat d'ànim canviant de la nostra personalitat que determina el nostre benestar o malestar en moments i situacions diferents. He definit d'aquesta manera les emocions, ja que penso que cada  persona segons la seva personalitat i segons la seva forma de ser tendra emocions i sensacions diferents davant les situacions, és a dir, si jo tenc por escènic, sentiré por i nerviosisme quan tingui que fer una exposició  davant molts gent; en canvi si una companya meva és molt extrovertida i li agrada sempre ser el centre d'atenció, la seva sensació quan hagi de  fer una exposició, serà de alegria i plaer.

Més tard, comparant la meva idea en petit grup vam posar en comú les nostres opinions formulant una nova definició d'emoció. Vam pensar que les emocions son estats d'ànim canviants i variables que sorgeixen d'una situació o acció i de la valoració que té l'individu d'aquesta; solen anar acompanyades o poden derivar en diferents emocions i conductes. Aquesta definició la vam extreure del que cadascuna de nosaltres pensava i vam donar molta importància a que les emocions primàries podien derivar en altres secundàries o en conductes. Com per exemple jo puc estar trist perquè el meu avi està malalt i aquesta tristesa pot desembocar en preocupació, en agressivitat amb la resta de la gent, en passivitat; o també puc sentir alegria perquè he aprovat un examen i estar exaltada, desconcentrada i fins i tot nerviosa.

Per últim, fent comparacions en gran grup vam formular una definició de emoció més completa. Per tant entre totes hem acordat que una emoció és un estat d'ànim intents canviant o temporal provocat per un estímul intern o extern que té significat per a l'individu i que provoca una reacció fictícia o real i física o psíquica. Les emocions tenen significació per a l'individu perquè li serveix per a mantenir l'equilibri. Penso que aquesta última definició és molt completa i m'ha sorprès com nosaltres mateixes sense tenir molts de coneixements previs, hem pogut formar aquesta definició.


En conclusió, amb aquesta activitat he pogut aprendre la diferència entre una emoció i un sentiment, ja que les emocions són temporals i els sentiments són duradors. També m'ha fet reflexionar sobre que qualsevol situació et pot produir sensacions i emocions, ja sigui visionant un pel·lícula de por o amb accions de la vida real i aquestes sensacions poden produir reaccions psíquiques o fins i tot físiques, que és el que anomenem somatitzacions, per exemple tremolar de por, suar de ràbia o desmaiar-te de tristesa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario